Beachvolleybal Swifterbant voor herhaling vatbaar

In het weekend van 5 en 6 juni stond Swifterbant in het teken van de 30ste editie van het 12 Provinciën Toernooi. Het grootste succes was te vinden bij het beachvolleybal, georganiseerd door een aantal fanatieke heren van Swift ’64. Families, bedrijven, jeugd en ook andere sportteams zoals de voetbal en handbal hebben genoten van een mooie weekend met de voeten in het zand.

Dit jaar werd het beachvolleybal na een hoger niveau getrokken. Niet alleen was er ruimte voor recreatieve teams maar ook de ‘Profs’ kregen een eigen veldje om hun talenten te laten zien. De recreatieve teams waren allemaal aan elkaar gewaagd. Iedereen had kunnen winnen en in het veld werd en voor elke punt gestreden. Langs de kant zaten andere teams gezellig op een kleedje met een koelbox te genieten van de zon. Met muziek en zand voor je neus leek het net een klein strandje in het kleine Swifterbant!

Naast recreatief volleybal waren er ook een aantal ‘profs’. Echte volleyballers die 2 tegen 2 speelden. Dames en heren door elkaar van divisie tot 2de klas en ook hier zeer spannende wedstrijden op een geweldig niveau, waar zowel de spelers als de toeschouwers van hebben genoten. Van sommige toeschouwers zag je dat ze geïnspireerd waren geraakt doordat zij ook doken naar de bal in hun eigen wedstrijden.

Er waren veel vragen of er niet een veld kon blijven staan voor het dorp. Heren 1 van Swift’64 heeft dit opgepakt en met de medewerking van de Gemeente kan er deze zomer een veld blijven liggen. Hierdoor kan er de hele zomer gevolleybald worden. Uiteraard op dinsdag door het hoogste herenteam in de regio, wat weer ten goede zal komen in de 1ste klasse, maar ook door de andere teams en natuurlijk door iedereen die wil ‘beachen’, zoals volleyballers dat noemen.

Kom eens kijken voor de gezelligheid of om mee te doen. Dames, jeugd en heren zijn welkom bij Swift. Als sport of als ontspanning of zelfs als training voor volgend jaar 12PT. Wil je een keer een team uitdagen? Kan ook. Swiftvolleybal is te vinden op het internet en Facebook/Twitter.