Beach Event 2016 op het Redeplein

Beach Event 2016 op het Redeplein

Op 24, 25 en 26 juni vindt de tweede editie van het Beach Sport Event plaats op het Redeplein. Woordvoerder van het kernteam Hilde Boers legt uit: ”We wisten na het succes van vorig jaar al snel dat we het graag opnieuw wilden organiseren, maar zonder een aantal grote sponsoren is dat uiteraard niet mogelijk.”

Het vraagt nogal wat mankracht en materieel om het Redeplein om te toveren in een grote zandbak. Door de goede samenwerking tussen de bedrijven Knipscheer en Van Werven en de stichting DOES (Dronter Ondernemersfonds Evenementen Suydersee), is het toch gelukt om de belangrijkste basis weer neer te kunnen leggen, namelijk het zand!

Drie dagen lang sporten voor jong en oud

Ook dit jaar zullen er weer verschillende sporten kunnen worden beoefend. Het begint op vrijdagmorgen met de basisscholen. Sport in Dronten maakt hier het programma voor. Vrijdagmiddag kan iedereen kennismaken met Dodgeball. Een supersnelle sport vol actie! Kom allemaal kijken en geef je op als je van snelheid en tactiek houdt. Daarnaast is er vrijdagmiddag een Jeu des Boules toernooi. Boers:” De Petanque (Jeu de Boules) vereniging in Swifterbant was zo enthousiast, dat zij voor dit jaar een toernooi hebben georganiseerd en allerlei clubs uit de omgeving hebben uitgenodigd voor deelname. Ook de inwoners van Dronten zijn van harte welkom om mee te spelen.”

Op vrijdagavond zijn alle bedrijven uit de gemeente Dronten uitgenodigd om deel te nemen aan een recreatief volleybaltoernooi en de wisselbeker in de wacht te slepen. Deze werd vorig jaar gewonnen door een team van de JUMBO.

Zaterdag

Op zaterdag staan er ook drie sporten op het programma: voetbal, professioneel volleybal (2 tegen 2) en handbal. Handbalvereniging Atlantis maakte er vorig jaar een geweldig toernooi van met veel enthousiaste leden! Een sport die landelijk volop in de belangstelling staat, mede door de goede prestaties van het Oranje damesteam! Het voetbal wordt georganiseerd door het kernteam. De voetbalverenigingen: BAS, Swift, Reaal en ASV Dronten hebben al toegezegd dat ze komen. De volleybaltoernooien worden door Libero’99 georganiseerd. Op zaterdag worden competitiespelers uit de regio uitgenodigd, om 2 tegen 2 te spelen.

Zondag

Op zondagmiddag staat er een recreatief volleybaltoernooi op stapel en wordt er korfbal gespeeld. Het recreatieve volleybaltoernooi wordt georganiseerd voor alle Drontenaren. Door 3 tegen 3 te spelen is het voor iedere sporter leuk om te doen. Plezier speelt hier een belangrijke rol en dat is altijd al te merken aan de teamnamen, zoals: ‘Henk’s kwajongens’ en ‘uh veld 7?’ Teams kunnen zich weer opgeven via de website: www.zandbakdronten.nl Korfbalvereniging ASVD heeft hun sport vorig jaar vol enthousiasme gepromoot. Zij waren met veel leden aanwezig en konden terugkijken op een geweldig toernooi. Fijn dat ze er dit jaar ook weer bij zijn!

Voor alle inwoners in Dronten

De organisatie heeft het event een maand later gepland dan vorig jaar. Boers: “Vorig jaar was het op zaterdag prachtig weer, maar zondag was het best fris. We hopen dus op hogere temperaturen al hebben we wel gemerkt dat sporters gewoon doorgaan. Weer of geen weer.”

De commissie van STADronten is druk bezig met de voorbereidingen. Naast de sporten zal het geheel weer muzikaal omlijst worden en hopen we ook weer op volle terrassen met supporters. Deelname is dit jaar gratis. Wel hopen we dat verenigingen die gebruik maken van het zand vriend worden van STADronten. Zo kunnen we als stichting met hulp van vrienden en sponsoren alle activiteiten voor iedereen toegankelijk houden. Al het laatste nieuws is ook te volgen op: www.facebook.com/zandbakdronten.