ATC Swifterbant 50 jaar jong

ATC Swifterbant 50 jaar jong

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat door een kleine groep inwoners van ons dorp de tennisclub opgericht wordt. Het jaar van de oprichting, 1969, ligt inmiddels ver achter ons. Voor de oprichters lijkt het als de dag van gisteren. Het zijn de eerste leden die enthousiast aan de bak gaan en met niets beginnen. Vanaf het eerste moment dat er één of meerdere banen ter beschikking staan, wordt er van alles met tennis georganiseerd. Ook de vrijwilligers van toen, weten net als nu van wanten.

Clubkampioenschappen voor junioren en senioren in enkelspel, mix en dubbelspel en daarnaast gezelligheidstoernooien. Veel toernooien ontstaan, bij het kijken hoe het bij andere clubs gaat. Vanaf de eerste jaren wordt er deelgenomen aan diverse competities. Ook de eigen initiatieven kunnen niet onbenoemd blijven. Nu in 2019, worden er nog steeds toernooien gehouden die al lang bestaan. Dit betekent dat ze succesvol zijn. Toernooien die er nu niet meer zijn, waren jarenlang populair. Te denken valt aan een jarenlange uitwisseling met een club uit België. De Pannenkoekentoernooien, bedoeld voor ouder met kind. Het (v) echtparen, de tegeltrofee, 35 plus, 2 onder 1 dak, 24 uur, 12 uur, vroege vogel, introducé, Jan en Alleman en herfsttoernooi.

Er werden vrijwilligersbijeenkomsten gehouden, bbq’s en nieuwjaarsrecepties. De maatschappij verandert, ook de mensen die tennissen, krijgen andere wensen. De technische voorzieningen zoals baanverlichting, bieden steeds meer mogelijkheden. Het Open Toernooi doet haar intrede, de World Tour, de Ladies day, racketloting, donderdagtennis, wintertennis, en steeds meer teams die deelnemen aan de diverse voorjaar, zomeravond en najaarcompetities. Natuurlijk ook de jaarlijkse clubkampioenschappen in alle onderdelen, waar ieder lid aan mee kan doen. In de winter op zondagmiddag klaverjassen voor leden en niet leden. Ook tennisles door bevoegde trainers is al jarenlang een must. De ATC Swifterbant 50 jaar jong en volop in actie!