Akkerbouwer Jaap Lodders boerenambassadeur voor Flevoland

Akkerbouwer Jaap Lodders boerenambassadeur voor Flevoland

Akkerbouwer Jaap Lodders uit Swifterbant is de eerste boerenambassadeur voor Flevoland namens hét boerencollectief Team Agro NL. Lodders gaat zich als ambassadeur voor de agrarische sector in Flevoland inzetten voor een positief imago van de land- en tuinbouw.

Team Agro NL heeft nu in totaal zes boerenambassadeurs in vier provincies (naast Flevoland, ook in Gelderland, Overijssel en Utrecht) en wil dit jaar in alle provincies ambassadeurs voor de Nederlandse land- en tuinbouw benoemen.

Team Agro NL
Team Agro NL is hét collectief van boeren en tuinders in Nederland, waarin boeren, tuinders, telers, vissers en jagers hun krachten hebben gebundeld en intensief samenwerken. Doel van Team Agro NL is om, door gezamenlijk op te treden, het verhaal over ons Nederlandse voedsel en bloemen beter en effectiever in de maatschappij, media en politiek te vertellen (zie ook: www.teamagro.nl). En wie kunnen het verhaal beter vertellen dan de boeren zelf?

‘Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren en tuinders zélf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Door de krachten te bundelen in Team Agro NL kunnen we dat en als boerenambassadeur hoop ik in mijn provincie nog meer mensen te bereiken dan nu gebeurt’, aldus Lodders.

Uniek
Het aanstellen van boerenambassadeurs is uniek en een nieuwe stap in nog betere communicatie en voorlichting over de land- en tuinbouw. De boerenambassadeurs worden door Team Agro NL ingezet om het verhaal van de Nederlandse boeren, boerinnen, tuinders, telers én vissers breed uit te dragen in Nederland.

Jaap Lodders wordt de spin in het web in Flevoland en zal maatschappelijke organisaties, (groepen) burgers, lokale en regionale politiek en media met de boeren en tuinders in Flevoland verbinden en ervoor zorgen dat het eerlijke verhaal over de land- en tuinbouw wordt verteld. ‘Wij willen de maatschappij nog meer betrekken bij wat onze voedsel- en bloemenmakers doen. Dankzij de boerenambassadeurs worden we als sector nog beter vindbaar en zichtbaar voor de burger’, zegt Lodders.

Voor meer informatie over Team Agro NL, kijk op www,teamagro.nl, voor contact met Jaap Lodders, mail: contact@teamagro.nl