‘Aan Tafel!’ haalt alleenstaande ouderen uit isolement

‘Aan Tafel!’ haalt alleenstaande ouderen uit isolement

In dagcentrum Het Pluspunt aan De Heraldiek 2 in Swifterbant start woensdag 7 september het project ‘Aan Tafel!’. Coloriet wil met dit project het samen eten door alleenstaande thuiswonende ouderen stimuleren. Aan Tafel! is een eetgroep met vier personen die iedere woensdag van 11.45 tot 12.45 uur samen eten. Initiatiefneemster Wilma Damen: ‘Ik zie de dagopvangbezoekers genieten van de gezamenlijke maaltijd en ik weet nog hoe goed het samen eten mijn moeder deed toen ze zorg kreeg. Zo kwam ik op dit idee. Samen eten is een laagdrempelige en gezellige activiteit voor ouderen om even uit huis en onder de mensen te komen.’

Nog thuis wonen

‘Aan Tafel!’ is bedoeld voor ouderen die met behulp van zorg nog thuis wonen. Thuis eten kan dan met een maaltijdservice als Tafeltje Dekje, maar dan eet je toch alleen. En buiten de deur eten bij een activiteit als Open Tafel is niet voor iedereen geschikt. ‘Dit samen eten is onder deskundige begeleiding. Voor ouderen of hun kinderen kan dit een geruststelling zijn. We bieden een veilige omgeving in een huiselijke sfeer. De warme maaltijd van Aan Tafel! komt uit de keuken van Coloriet de Regenboog die ook de Tafeltje Dekje maaltijden verzorgt en dus iedere dag vers.

Tweede eetgroep

‘Aan Tafel!’ biedt plaats aan maximaal vier personen. Bij meer belangstelling komt er een tweede eetgroep op een andere dag. Voor de warme driegangen maaltijd betalen ouderen vier euro per keer. Er is een intake bij aanmelding.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Wilma Damen, telefoon: 0321-323428.

Bron: Flevopost (foto © Coloriet)