4 mei herdenking in Swifterbant

De 4 mei herdenking in Swifterbant begint maandag om 19.00 uur in Zalencentrum De Hoeksteen. Het thema dit jaar is Niet mijn oorlog wel mijn vrijheid. Na de bijeenkomst lopen de bezoekers in een stille tocht naar het monument in het Greentepark, waar ze rond 19.45 uur aankomen. Er zijn sprekers, toneel en muziek en er is een kranslegging.

De kinderen van groep 7 van de openbare basisschool De Duykeldam hebben dit jaar het monument in het Greentepark geadopteerd en samen met de juffrouw veel gesproken over de gevolgen van oorlog voeren. Toneelgroep Markanti speelt: “Voor hem die viel”. Muzikale omlijsting is er van het koor Nil Volentibus Arduum.

Vanuit De Hoeksteen vertrekt de groep in een stille tocht naar het monument in het Greentepark, waar Amor Musae Brassband al muziek maakt voor de mensen die alleen de herdenking buiten bijwonen. Na het blazen van de Taptoe wordt de 2 minuten stilte gehouden en het Wilhelmus gezongen. Daarna is ook buiten een korte bezinning en lezen de schoolkinderen zelfgemaakte gedichten voor.

De herdenking eindigt met de kranslegging door de officieel genodigden en aansluitend kunnen bloemen worden gelegd bij het monument. Iedereen is welkom, zowel bij de herdenking binnen als buiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met wubben@live.nl

Bron: Dorpsbelangen Swifterbant