Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas Swifterbant 2016

Op zaterdag 12 november is Sinterklaas weer naar Swifterbant geracet. Om 13.45 uur kwam hij samen met zijn Zwarte Pieten aan op het evenemententerrein in het Swifterbos.

Hier werden zij door allemaal enthousiaste kinderen ontvangen die daar vol spanning stonden te wachten. Tijdens de optocht naar de Hoeksteen begonnen steeds meer Zwarte Pieten zich vreemd te gedragen nadat zij een drankje hadden gekregen van de Drank Piet. Gelukkig waren er dit jaar veel Zwarte Pieten mee om alle kindjes lekkere pepernoten te geven. Verder zijn er weer mooie tekeningen ingeleverd door de kinderen.

Aangekomen bij de Hoeksteen werd Sinterklaas een warm welkom geheten door burgemeester Aat de Jonge. Binnen ging het feest verder en kwamen we erachter dat door de toverdrank de Zwarte Pieten zich als een bepaald dier gingen gedragen. De fee ging aan de slag om een nieuw toverdrankje te maken en met het hulp van de kinderen, ouders én Sinterklaas is uiteindelijk alles goed gekomen. Daarna zijn er nog Sinterklaas liedjes gezongen en gingen de kinderen met een lekkere chocoladeletter naar huis.