24 uur Paalzitten

Wat zijn de Meerpaaldagen zonder 24 uur Paalzitten? Ook dit jaar gaan inwoners van de gemeente Dronten deze uitdaging aan. De sponsoractie is vanaf vrijdagavond 14 augustus 22.00 uur tot zaterdagavond 15 augustus 22.00 uur midden in de feesttent.

De deelnemers zitten niet voor niets op de paal, want zij doen mee voor het goede doel. En dat het loont, bewijst Marianne Melis. Zij haalde vorig jaar namens de Hondensport Vereniging Dronten meer dan duizend euro op voor het nieuwe onderkomen van de vereniging. Dit jaar zijn er ook weer enthousiastelingen die zich inzetten voor hun club of vereniging. Vergeet niet ze even aan te moedigen en een donatie te geven.

Onbekende Olympische sport
Patrick Delmeer gaat paalzitten voor de schietvereniging van Biddinghuizen. Het geld wat hij ophaalt willen ze inzetten voor onderhoud aan het clubgebouw. ´En om het niveau van de jeugd naar een hoger plan te trekken. Schieten is een olympische sport en er is weinig aandacht voor.´ Daar komt tijdens de Meerpaaldagen verandering in. Het wakker blijven moet geen probleem zijn voor Patrick. Om aandacht te vragen voor zijn actie gaat hij veel mensen benaderen om te doneren en organiseert hij een buurtbarbecue. ´Ik ben militair en mijn eenheid en vrienden willen mij graag op een paal zien zitten’, grapt hij. Dus hij verwacht genoeg aanloop.

Rode Kruis
Peter Zuring doet mee voor het Rode Kruis. De vereniging biedt trouw paalzitters. Het geld wil ze gebruiken voor diverse activiteiten. ´Denk hierbij aan het aanschaffen van materiaal en pakken.´ Peter heeft er veel zin in en er staat straks een enthousiast team klaar om hem wakker te houden.

Dronten & District PipeBand
Kaleigh Bosboom gaat de paal op namens de muzikanten van de Dronten & District PipeBand. Hun deelname vorig jaar was groot succes en daarom doen zij dit jaar weer mee. Kaleigh zat vorig jaar in het ondersteuning team en was zo enthousiast, dat zij nu zelf gaat paalzitten. Het ingezamelde geld is voor een nieuwe case voor basedrum.

ALS
Sinds vorig jaar zomer de Ice Bucket Challenge een hit was, weet iedereen van de naam van de ziekte ALS. Janneke van Coesant-Koopmans wil graag meedoen met het paalzitten om geld in te zamelen tegen deze ziekte. Ze is enthousiast en kijkt uit naar de uitdaging.

Gezelligheid en succes
Het Paalzitten vindt plaats op het plein aan De Rede, midden in de feesttent. Zo hebben de deelnemers zicht op de beide podia en missen ze niets van de gezelligheid. De organisatie van de Meerpaaldagen, ProDronten, wenst de paalzitters veel succes en plezier. De sponsoractie duurt van vrijdagavond 14 augustus 22.00 uur tot zaterdagavond 15 augustus 22.00 uur.